Cantus Primus – Cabernet Sauvignon

Un vin gândit pentru a fi învechit și înnobilat de trecerea anilor. Un Cabernet Sauvignon elegant, corpolent, în care aromele de fructe negre sunt completate inspirat de notele de maturare în baricuri și budane de stejar, ceea ce îi adaugă eleganța vaniliei și a aromelor de ciocolată neagră.

Un posibil cadou deosebit, disponibil și în variantele magnum (1.5L) și McKenzie (5L) în cutie de lemn.

 

 

90,00 lei632,00 lei

Greutate Nu se aplică
Strugure

Cabernet Sauvignon

Tip

Roșu, sec

Vintage

2016, 2017, 2018

Zaharuri reducatoare

1.7 (2017)

Aciditate totala

5.37 (2017)

Volum

0.75L, 1.5L, 5L

Regiune viticolă

Dealu Mare DOC- CMD

Medalie de Aur IWCB 2021
Medalie de Bronz Decanter 2022
Download PDF factsheet

Spiritul vinului

Cui îi este dedicat

Cantus Primus este semnătura cramei noastre și înseamnă excelență îmbuteliată. Fiecare sticlă din această gamă este gândită să satisfacă gusturi exigente, care deja au în memoria gustativă vinuri mari. Este pentru cei care cred că lucrurile bune necesită timp și văd în asta o plăcere și o provocare.

Alege Cabernet Sauvignon Cantus Primus

Dacă îți dorești să începi o colecție de vinuri de care să te bucuri mulți ani de acum înainte și vrei o piesă clasică. Un vin robust, elegant, care se dezvoltă în timp, căpătând complexitate și un gust catifelat.

Când comanzi Cantus Primus Cabernet Sauvignon primești mai mult decât arome de fructe negre (mure, afine, coacăze). Acestea sunt completate de note de tabac, vanilie, ciocolată amăruie și lemn amărui.

Intenția enologului

Așa cum sugerează și numele, acesta a fost primul nostru vin, lansat în 2009. S-a plecat de la ideea de a crea un vin unic, sofisticat, cu o structură complexă, care să demonstreze potențialul terroir-ului premium din Dealu Mare.

Asocieri

Culinare

Un vin corpolent și complex cum este acest Cabernet Sauvignon poate acompania mâncăruri din carne roșie sau vânat, mai ales steak-uri, t-bone sau coaste. Acest vin pune frumos în valoare un platou de brânzeturi tari, maturate, cum ar fi Parmigiano-Reggiano, Emmentaller sau Cedar.

Vegetarienii se pot bucura de el alături de preparate din tofu, tempeh sau tocănițe de ciuperci de pădure.

Culturale

Cantus Primus Cabernet Sauvignon este un vin de Belle Epoque, care se potrivește unei plimbări mentale în Micul Paris, pentru a redescoperi farmecul uitat al unei lumi cu principii, tabieturi și ritualuri. Între anii 1840–1894, la ”Ecole des Beaux Arts„ din Paris au absolvit 29 de arhitecţi români; ei au constituit prima generaţie de arhitecţi care a demarat procesul de transformare în capitală europeană a oraşului Bucureşti, împreună cu un grup de arhitecţi francezi iar de aci a inceput constructia Micului Paris.

Foto: Bal mascat, Emilian Lăzărescu

S-ar putea să-ți placă și…