Viile noastre

Înainte ca Marchesi Antinori să decidă unde îşi va concentra activitatea de producţie în România, specialiştii companiei au vizitat mai multe podgorii din toate marile regiuni viticole. Au fost de acord cu toţii în privinţa podgoriei Dealu Mare pentru potenţialul ei fantastic, pentru condiţiile optime, solul si expoziţia foarte bune.

Viile Metamorfosis dețin în Podgoria Dealu Mare, în centrele viticole Urlaţi şi Breaza, plaiurile viticole Valea Urloi, Fintești și Năeni o suprafata de 100 de hectare. Din suprafaţa totală, 71.67 hectare sunt plantate cu viţă-de-vie, iar pe rod, sunt 67.17 ha. Cele 4,5 ha care nu sunt încă pe rod, au fost plantate în 2021.

Până în prezent avem plantate soiurile Cabernet Sauvignon (14.67 ha), Fetească Neagră (9.67 ha), Negru de Drăgăşani (3.69 ha pe rod și 2.5 ha plantate recent), Fetească Regală (2.28 ha), Fetească Albă (2 ha), Tămâioasă Românească (0.6 ha), Muscat Ottonel (2.67 ha), Merlot (15.51 ha), Syrah (5.27 ha), Pinot Noir (2.5 ha), Sauvignon Blanc (6.86 ha) şi Chardonnay (1.45 ha). Recent am plantat și Cabernet Franct (2 ha) și avem în plan plantarea cu viţă-de-vie a întregii suprafeţe de teren în viitorul apropiat.

Via Colțul Pietrei

Locul denumit ”Colțul Pietrei” este situat în comuna Năeni, județul Buzău. Ca punct de reper se poate lua Conacul Fințescu.

Viile de aici au orientare S-E, respectiv S-V. Numele zonei vine de la solul extrem de calcaros, pietros, perfect pentru vița de vie. Vinurile create din strugurii de pe un astfel de sol nu sunt foarte corpolente, însă au o anumită finețe. Vinurile albe se remarcă prin mineralitate. Altitudinea variază între 243-274m, iar înclinația pantelor este de aproximativ 10%.

În 2021 au fost plantate două loturi noi. Viticultura din această zonă este de tip convențional.

Via Marchizului

ECO

Via Marchizului este situată în satul Fințești din comuna Năeni și este locul unde respectul pentru natură are prioritate. Aceste parcele sunt lucrate după regulile viticulturii ecologice. Numele zonei a fost ales ca o referință la calitatea excelentă a vinurilor produse aici, dintre care unele se regăsesc în gama cu același nume.

Viile de aici au orientare S-E, respectiv S-V. Solurile sunt formate din marne, argile și lut.  Vinurile create din strugurii de pe un astfel de sol sunt pline de caracter. Este o zonă propice pentru vinuri roșii expresive.  Altitudinea variază între 261-273m, iar înclinația pantelor este de aproximativ 5%.

Această parcelă cuprinde și vițe vechi, din soiuri albe, convertite la viticultură eco.

Valea Urloii

Aceste parcele sunt situate în județul Prahova.

Viile de aici au orientare S-E, respectiv S-V, iar solul are în compoziție lut, argilă și nisip. Această zonă este potrivită pentru soiuri roșii, care ajung la maturitate deplină lent. Altitudinea medie este de 276m, iar înclinația pantelor este de aproximativ 10%.

Viticultura din această zonă este de tip convențional.