O afacere de familieMarchesi Antinori

Familia Antinori produce și comercializează vin de peste 600 de ani, de când Giovanni di Piero Antinori  a devenit, în 1385, membru al breslei enologilor florentini,  ”Arte Fiorentina dei Vinattieri”. Albiera Antinori, care conduce grupul Marchesi Antinori alături de surorile sale, Allegra și Alessia, reprezintă cea dea 26-a generație animată de respectul pentru tradiție, pasiunea de a descoperi noi podgorii unde să facă vinuri de calitate și intuiția privind cele mai bune alegeri.

Antinori experimentează continuu cu viile şi cramele lor, cu selecţia de soiuri autohtone şi internaţionale, cu metodele de cultivare, cu altitudinea viilor, cu metodele şi temperaturile de fermentare, cu tehnicile de vinificare tradiţionale şi moderne, cu esenţele de lemn,  tipurile butoaielor şi perioadele de învechire în sticlă.

Familia deține proprietăți viticole preponderent în Italia, în Toscana și Umbria, dar și în alte zone cum ar fi Chile, Malta, USA sau Ungaria, dar și în România, în Dealu Mare.

In memoriamGiancorrado Ulrich

Va rămâne în memoria noastră ca

Pasionat de vinuri, a dat dovadă de-a lungul timpului de o intuiție deosebită pentru afaceri. A fost presedintele de onoare al Viilor Metamorfosis, o companie in potentialul careia a crezut din momentul in care a ajuns pentru prima data in Romania, in 2001.  Impresionat de calitatea vinurilor locale, i-a convins de acest lucru pe Marchizul Antinori si pe John Halewood si l-a cooptat pe oenologul Fiorenzo Rista, acestia urmand sa se implice activ in dezvoltarea companiei. In cadrul Vitis Metamorfosis, Giancorrado Ulrich se concentreaza pe construirea unui brand de vinuri premium, sustenabile, care sa iasa in evidenta prin calitatea produsului finit si prin modul in care a fost obtinut. El este cel care a propus denumirea companiei, dar și a brandurilor ”Cantus Primus”, respectiv ”Colțul Pietrei”.

Află ”Povestea noastră” spusă de Giancorrado Ulrich

Istoricul familiei joaca un rol important în filozofia noastră, dar nu ne-a înfrânat niciodată spiritul inovator.